Over Konings

8 januari 1990 start Geert Konings vanuit zijn ouderlijk huis met zijn bedrijf, Geert Konings Kabellasbedrijf. 12 maanden later werkten er 8 fulltime medewerkers, waaronder broer Patrick Konings (huidig operationeel manager) en Erik Albers (huidig operationeel manager), en wordt de basis gelegd voor het huidige bedrijf, Konings Groep. Sindsdien heeft Konings zich ontwikkeld tot een professioneel bedrijf met ongeveer 90 medewerkers in vaste dienst en is er steeds verder gespecialiseerd op het gebied van koper en glasvezelverbindingen, ondergrondse infratechniek, datanetwerken en verlichtingstechniek.

Onze Ambitie

Het leveren van kwaliteit, in de breedste zin van het woord. Wij zijn van mening dat de kwaliteit van ons werk en de kracht van onze organisatie wordt bepaald door onze opdrachtgevers. Het kwaliteitsbeleid van Konings-groep is dan ook niet alleen gericht op het handhaven en verbeteren van het eigen competentieniveau maar vooral op het overtreffen van de verwachtingen van onze opdrachtgevers.

STUKJE HISTORIE

Konings 1990
Konings historie 2015
Konings historie

1990

OPRICHTING

8 januari 1990 start Geert Konings (huidig adviseur) vanuit zijn ouderlijk huis met zijn bedrijf, Geert Konings Kabellasbedrijf. Binnen één jaar werkten er 8 vaste medewerkers waaronder broer Patrick Konings (huidig operationeel manager) en Erik Albers (huidig operationeel manager). Het zijn tropenjaren geweest, zeker fysiek gezien maar ze waren nog jong en vol energie. Werkweken van 60 uur waren meer regel dan uitzondering.

2005

Uitbreiding

In 2005 is er een nieuwe specialistische tak opgericht, namelijk glasvezeltechniek. Hierdoor hebben we een breder draagvlak gekregen waardoor we onze klanten beter kunnen bedienen. De vraag naar het realiseren van glasvezelnetwerken is enorm en neemt een sterk stijgende lijn aan. Bedrijven en particulieren willen graag gebruik maken van het supersnelle glasvezelnetwerk met onbegrensde mogelijkheden.

2008

Nieuw bedrijfspand

In 2008 zijn wij verhuist naar een mooi, nieuw en functioneel bedrijfspand op de Bulk te Ravenstein. Deze locatie biedt ons de mogelijkheid om verder door te groeien en uit te breiden. Het bedrijfspand is voorzien van alle mogelijke faciliteiten en is hierdoor multifunctioneel.

2009

Certificeringen

In 2009 hebben we de benodigde certificaten behaald, zoals VCA, ISO, en CKB. Deze certificaten zijn behaald doordat we aan alle eisen voldoen en we geïnvesteerd hebben in de eisen waar het certificaat voor staat.

2012

Uitbreiding

Vanaf 2012 zijn we met Inblaastechniek gestart. In het kader van efficiëntie kunnen we de vraag beter invullen en de projecten beter op elkaar afstemmen. Alle soorten glasvezelkabels en geleidebuis tubes kunnen wij inblazen. Gezien wij onze opdrachtgevers graag ontzorgen meten wij het legwerk middels GPS coördinaten in en verwerken dit om nog sneller digitaal het totaalpakket op te leveren.

2013

Verdere uitbreiding

In 2013 hebben wij het certificaat BRL 7004 binnen weten te halen. Hiervoor hebben we diverse investeringen gedaan, onder andere in de opleiding en ontwikkeling van werknemers. BRL 7004 houdt in dat wij gecertificeerd zijn voor aanleg- en montagewerkzaamheden in verontreinigde grond. De verwachtingen voor de toekomst zijn hoog, gezien de verscherpte regelgeving op het gebied van Arbo en welzijn zal de vraag alleen maar toenemen.

2015

Gezonde situatie in jubileum jaar

Nieuwe tijden vragen om een nieuwe manier van werken. Alles zal nog sneller en efficiënter op elkaar afgestemd moeten worden. Dit heeft in 2015 geresulteerd in een samensmelting van de gehele organisatie. Konings-groep is klaar voor de toekomst, waarin kwaliteit en goede communicatie door middel van korte lijnen centraal zullen blijven staan.

2017

Oprichting Konings Verlichtingstechniek

De markt van de openbare verlichting is volop in beweging, vanuit zowel gemeentelijke als civiele instanties is er veel vraag naar verlichtingsprojecten als totaalpakket.

In januari 2017 heeft Konings dan ook de stap gezet naar Konings Verlichtingstechniek, onder de vlag van de Konings-groep.

Scroll naar boven